El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Domingo, 22 de septiembre de 2024

La delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat Carrasquer, reivindica la ceràmica artesanal en la seua visita aquesta setmana a Ribesalbes

21/09/2024 | 10:04 h
Comentarios
0

(5 fotos) La delegada del Consell a Castelló, Susana Fabregat Carrasquer, ha visitat aquesta setmana Ribesalbes amb l’objectiu de conéixer les necessitats del municipi i donar suport a l’impuls a la ceràmica tradicional, segons destaca una nota del gabinet de comunicació de la Presidència de la Generalitat.

En primer lloc, en una reunió amb l’alcalde, José Medina L'ozano, s'han abordat assumptes clau en matèria d’infraestructures i serveis socials, entre altres. També han destacat la rica tradició ceràmica de la zona i han explorat vies per a revitalitzar la indústria artesanal.

Després de la reunió, Fabregat ha visitat dos dels tallers més emblemàtics de la localitat: Cerámica Ted’Or, de Teresa Allepuz, i Cerámica Albalat, encapçalat per Joaquín Albalat (en la foto de dalt i una altra imatge de la galeria). Els dos ceramistes sumen quasi un segle de mestratge, dedicació i creativitat de l’art que fa cèlebre Ribesalbes.

La delegada del Consell a Castelló ha destacat la importància “de preservar i fomentar la ceràmica tradicional com a motor cultural i econòmic”. A la qual cosa ha afegit que la ceràmica a Ribesalbes “és més que un ofici. És una expressió artística que connecta generacions i enriquix la nostra societat”.

Així mateix, Fabregat ha recalcat que “de les mans dels ceramistes locals naixen peces úniques que ens recorden la bellesa de l’artesanal i el valor de mantindre viva una tradició que és l’ànima de Ribesalbes des del segle XVIII”.

La visita institucional s’emmarca en la ronda de contactes de la delegada del Consell a Castelló amb els 135 municipis de la província, conclou la nota del gabinet de comunicació de la Presidència de la Generalitat.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.