El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Domingo, 8 de septiembre de 2024

El PP posarà en marxa un Centre d’Iniciació Professional per a què els joves que fracassen a l’escola també puguen trobar feina

12/04/2011 | 19:32 h
Comentarios
0

El Partit Popular d’Onda posarà en marxa un Centre d’Iniciació Professional per a joves d’entre 15 i 16 anys, com a inici a l’aprenentatge d’oficis als centres escolars, amb l’objectiu d’oferir una oportunitat a aquells joves que fracassen a l’escola i que estan en risc d’exclusió social.

Estos programes d’iniciació professional, que han tingut èxit al País Basc, una de les comunitats autònomes amb la taxa d’atur més baixa de tota Espanya; demostren que des de l’ajuntament també es pot lluitar contra l’atur.

Els populars volen establir a Onda aquest Centre d’Iniciació Professional, una de les moltes mesures que tenen previstes per a crear ocupació, si governen a la ciutat.

Els programes d’iniciació professional, que s’impartiran al Centre d’Oficis Monteblanco, han rebut una molt bona acollida entre el professorat de la ciutat, amb qui el candidat a l’alcaldia pel PP, Salvador Aguilella, s’ha reunit per tal de fer-los arribar la seva proposta electoral, i  millorar-la, si era el cas.

L’aprenentatge d’oficis ajudarà a combatre el fracàs escolar, el desfasament curricular, la desmotivació i l’absentisme, ja que possibilitarà la inserció laboral qualificada i satisfactòria en el mercat.

“No podem deixar de banda els joves que fracassen a l’escola. Hem d’evitar que surtin de la zona de risc d’exclusió social. L’experiència dels centres d’iniciació professional del País Basc ha tingut un gran èxit i des del Partit Popular pretenem traslladar aquesta idea a Onda, per ajudar a reduir l’atur també des de l’ajuntament, una acció que ara no s’està fent”, ha explicat hui el candidat dels populars, Salvador Aguilella.

A Onda més del 25% de la població activa està a l’atur, el que suposa que una de cada quatre persones que vol treballar a Onda, no ho pot fer. Aquest percentatge sobrepassa amb escreix la mitjana europea i espanyola d’atur i és de les més altes de la Comunitat Valenciana. A més, aquesta xifra arriba al 40% entre els joves ondencs d’entre 16 i 25 anys.

El Partit Popular vol posar en marxa aquests programes en el centre d’oficis Monteblanco, que estarà a punt de posar-se en funcionament i que ha suposat una inversió de la Generalitat de 350.000 euros.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.